Smink eller inte?

                Jag tycker dess två videos har ett väldigt intressant ämne. Smink är något som blir vanligare och vanligare bland oss, men ska man ha smink eller inte?

Jag själv började med smink när jag var kanske tio eller elva år. Jag kommer ihåg att jag fick en stor låda med smink i julklapp av mina föräldrar. Jag lånade böcker på biblioteket, och läste om vad alla penslar och olika produkter skulle används till.  Jag minns att jag och mina kompisar gick till toaletten i skolan och stod och sminka oss och lånade varandras saker och jag tyckte att smink var en jätte spännande grej! Då var det ju dock bara lite mascara, rouge och kanske lite läppglans. Det var långt ifrån en vardaglig grej eftersom det var liksom inte i listan på top 10 viktigaste sakerna i livet.  

Ju äldre jag blev desto högre rankades sminkets viktighet i den där listan. Kompisar började använda mer och mer, och jag själv ökade absolut mitt användande av smink. Speciellt när jag gick i 7:an och hade nollkoll på hur man använde foundation och puder, haha. (som tur är så lär man sig)

Men annars så har jag aldrig varit någon som gillat att sminka mig mycket. Jag har alltid väx upp med en mamma som har sagt: "Du får ha smink på dig, så länge du kan känna dig bekväm utan det". Jag tycker det är en viktig och väldigt klok sak att hålla fast vid, och jag tackar min mamma för dom orden idag. För jag märkte av att sminket inte bara täckte över finnar och ojämnheter på folk. Det täckte över folks otroligt dåliga självkänsla och självförtroende.

Jag tycker att smink är en fantastisk grej! Det är något för alla, och med lite smink så kan man få en underbar dos av självförtroende! Man kanske vågar det där man aldrig gjorde tack vare några produkter i ansiktet. 

Det är dock många som glömmer att finna hur man får den där underbara dosen av självförtroende utan sminket!  

Smink ska inte behöva vara det som får en att känna att man duger. Så fastna inte i dom tankarna mina kära läsare! 

Kommentera gärna om vad ni tycker om det jag just skrivit. Kanske kan ni berätta er smink historia i en kommentar eller varför inte skriva om dettta på er blogg, och länka mig det? 

Kram

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med!

2014-11-28 @ 07:53:38

Kommentera inlägget här:

Ditt vackra namn tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Vår hemlighet)

Har du någon blogg/hemsida?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Light Brown Pointer